Husk nu korrekturen for Søren da!


Vi kommunikerer på alle mulige platforme hele tiden i dag. Nogle steder er teksterne lange, som på hjemmesiden, og andre steder er de ultra korte som på Instagram. De forskellige medier kræver forskellige måder at skrive på og ofte også forskelligt indhold i forhold til målgruppen.

Hvis du er en af de mange, der skriver dine tekster selv, skal du have ros. Det gør dine tekster personlige og tvinger dig til virkelig at tænke over hvilket indhold, du sender ud. De fleste, der skriver selv, er dog ikke uddannede til at arbejde med tekster.

Indholdet kan stadig blive virkeligt godt, men jeg falder desværre ofte over tekster, hvor afsenderen har sprunget det sidste, og ret afgørende, trin over. Nemlig korrekturlæsningen. Det er så ærgerligt at komme ind på en flot ny hjemmeside med professionelle billeder og design, og så falder jeg som det første over fejl i teksten. Typisk er det tegnsætningen, især kommaerne, der halter, men ofte finder jeg også deciderede stavefejl. Jeg er selvfølgelig professionel, men selvom det er et fåtal af danskerne, der har helt styr på tegnsætning og grammatik, så kan langt de fleste se, når tingene står forkert. Det er lige som at købe en helt ny bil, og så er der ridser i lakken!

Fejl i teksten hiver helhedsindtrykket af dit firma ned, så få nu styr på detaljerne, inden du sender teksterne ud i verden.

Du kommer langt med at køre stavekontrollen i dit dokument, men den kan stadig ikke sætte komma, og nogle fejl vil den heller ikke opdage, fordi den ikke rummer alle kombinationer i sproget. Ved du, at du ikke er en haj til komma og det svære danske sprog, så få lige en professionel til at kigge teksten igennem.

Jeg selv er ordnørd af første klasse og uddannet med en ba.ling.merc i erhvervskommunikation samt en kandidat i analytisk journalistik, og jeg læser rigtigt meget korrektur for mine kunder. Det kan være på en eksisterende hjemmeside, hvor jeg også kan få SEO-delen til at spille på søgeordene med det samme, eller tekster til et kundebrev, en folder eller en anden publikation.

Jeg sørger for, at alt er korrekt og gør teksten helt skarp, så dit budskab træder mest tydeligt frem.

…Og jeg må indrømme, at jeg elsker korrekturopgaverne lige så meget som tekstopgaverne. I korrekturen kan man virkelig løfte en tekst, så den kommer til at skabe endnu mere værdi for dig som afsender.

Kontakt mig gerne for et tilbud på korrekturlæsning af din tekst 🙂 Det tager ikke lang tid, og så er du sikker på et helt igennem ordentligt resultat.